Ola Schrøder Røyset

Hei! 

Mange har sikkert fått med seg at Ola Schrøder Røyset har vært en del i media i det siste i forbindelse med boken “Min fetter Ola og meg” som er skrevet av Arne Schrøder Kvalvik, og Ola sin historie rundt hans valg om å reise til Danmark for å kjøpe sex. Han følte at han ikke hadde andre muligheter enn å bryte norges lov for å oppleve å bli seksuelt tilfredsstilt, og slik skal det ikke være. Ola har skapt en spennende debatt som alle bør følge med på. Se linkene for TV2s intervju med Ola, og Aftenposten sin artikkel. 

http://www.tv2.no/2015/08/24/nyheter/seksualitet/funksjonshemming/ola-schroder-royset/7291183

http://www.aftenposten.no/amagasinet/Funksjonshemmede-Ola-Schroder-Royset-kjoper-sex-i-Danmark-8128489.html

 
Boken om Ola kan kjøpes HER.                                                    (Foto: Karianne Kvalvik Kulø)

 

Mvh
Leder, FFMU
Line Nordal
[email protected]
90291125

Min Aktiv Uke!

Aktiv Uke 2015 er over, og vi som deltok har hatt en super uke. Det kommer en full reportasje i neste utgave av Muskelnytt, så den bør alle lese for å få et innblikk av hvordan uken var. Men jeg vil gjerne fortelle litt om hvordan jeg opplevde Aktiv Uke. 

 

Min Aktiv uke startet i grunnen mandags “morgen” kl 12.00. Da kom Randi Nordnes og hennes assistent Joakim Larsen hjem til meg, og vi skulle kjøre til Trondheim, hvor vi skulle overnatte på hotell til vi reiste til Spania på tirsdag. Det var en lang biltur oppover, vi reise som sagt 12.00 og ankom Trondheim rundt 21.00. Men det var perfekt kjørevær, altså hverken regn eller sterk sol. Vi hørte på musikk og pratet hele veien, og tok et par pauser undervegs slik at vi fikk spist litt og strekt på kroppen. I Trondheim møtte vi min assistent, Magne Holthe, som hadde flydd fra Stavanger. Vi fant sengen ganske kjapt, vi visste at det kom til å bli en lang reisedag dagen etter. Når vi våknet på tirsdag spiste vi frukost, og dro rett til flyplassen. Vi møtte resten av gjengen, alle møtte opp en god stund før oppmøtefristen var, så jeg tolket det som at alle var like ivrige som meg på å komme oss ned til sol og varme. Flyturen gikk som smurt, og vi hadde god assistanse hele veien. I Spania møttes vi av en intens varme, og en hyggelig bussjåfør. 

Randi har flyskrekk, men hadde heldigvis en støttende hånd å holde i på flyturen. 

 

På Solgården ble vi møtt av deltakere som var kommet frem, og noen komitémedlemmer. Gustav Granheim, som er leder av årets Aktiv Uke-komité kom og pekte oss i rett retning og ga oss nøvendig informasjon. De som ikke kjenner Gustav har gått glipp av noe! Han er en veldig kul person, og har gjort en enorm innsats for at Aktiv Uke skulle bli perfekt. Og det vil jeg tørre å si at det ble. Alle de andre komitémedlemmene har også stått på. Aktiv Uke komitéen består av: Gustav Granheim, Lin Christine Solberg, Cecilie Tommessen, Mariell Olsen og Svenn-Olav Frogner. Tusen takk for deres innsats! 

 

Jeg skal ikke gå inn i detaljer på hvordan hver dag var i Spania, da ville dette blitt en veldig langt innlegg. I steden forteller jeg om de 3 høydepunktene slik jeg opplevde dem. 

 

3. Stranddag

Torsdag var det stranddag, og en stor gjeng dro ned til det vakre havet. Noen for å sole seg, andre for en dukkert. For meg; gå ned til stranden, hive av meg klærne og gå ut i vannet, og bli der resten av dagen. Jeg elsker vann, og var bokstavelig talt ikke oppe av vannet før vi reiste igjen. Det var også et marked den dagen, og jeg kunne ønske at jeg dro på det, det er stort sett det eneste jeg angrer på fra turen. Det får bli neste gang! 

Her ser dere en stol som vi kunne bli trillet opp og ned av vannet i.
Dette var veldig smart, og de som hadde bruk for dette satte nok veldig stor pris på det!
Foto av Joakim Larsen.

 

2. Benidorm

Om fredag ble det utflukt til Benidorm. Det var i utgangspunktet en shoppingsdag, men vi fant få tilrettelagte butikker. Vi kom oss ikke inn på så veldig mange, så jeg, Randi og våre assistenter bestemte oss for å finne en tatoveringssjappe. Jeg og Magne tok hver vår tatovering, og Randi og Joakim observerte. Dette ble en gøy dag, så vi bestemte oss for å dra tilbake på søndag for å tatovere videre. Den dagen tok Randi også en tatovering, så Benidorm har for meg blitt tatoveringsplassen. Vi kom sent tilbake til Solgården den dagen, det tar ganske lang tid å ta en tatovering. Men vi var kjempefornøyde med resultatene! 

6Lnd6xCb5EMin og Randi sin tatovering rett etter plastikken var kommet på. 

 

1. Konkurransedag

På lørdag var det først et informativt minikurs, så en interessant film. Men høydepunktet var definitivt om kvelden når vi hadde konkurransekveld ala Solgårdslekene, og spilte Boccia, minigolf og hadde en rebus. Og at mitt lag vant gjorde det ikke akkurat mindre gøy! Jeg, Kristina Nilsen, og Gabriel Willhelmsen Hoff var vinnerlaget, og vant vanntette høytalere. 

Jeg har ikke bilder fra konkurransedagen, men legger ved litt andre bilder så dere får se litt andre ting også. Håper at flere blir med på neste Aktiv Uke, for dette var GØY! 

6GkCajib3W
6PkHwkCb7t
6Pk1rQib8-
6Pkk5kCb8n
6BVJ-Aib8V
6BUwVaib7g

 

Mvh
Leder, FFMU
Line Nordal
[email protected]
90291125