Filmer du burde se akkurat nå

Vinteren er i full gang og selv om det ikke er hvitt ute, er det forsatt lange mørke kvelder, der det er mer fristende å sitte inne under et varmt teppe og kose seg med en god film. I den anledning tenkte jeg å tipse om et par filmer som handler om å leve med en funksjonsnedsettelse, filmer som absolutt er verdt og se, og som flere kanskje kjenner seg igjen i: 

De urølige (2011)

De urølige eller The Intouchables er en fransk film som ble gitt ut i 2011. Filmen er basert på en sann historie, og handler om en fransk mangemillionær som ble lam fra halsen og ned etter en paragliderulykke, og må tilbringe resten av livet i rullestol.  Han bor i et stort fint hus i Paris, og er på jakt etter en ny pleieassistent. Under intervjuene møter han arbeidsledige Driss, som kun har søkt på jobben fordi han må bevise for franske myndigheter at han er en aktiv jobbsøker, for å beholde trygdepengene. Dette er starten på et utrolig vennskap basert på ærlighet og humor mellom to individer som normalt ikke ville hatt noe til felles. FIlmen er en skikkelig feelgood film og en av filmene som står på min liste over filmer jeg gjerne kan se igjen. Jeg pleier faktisk å anbefale mine assistenter å se filmen, fordi den alltid får meg i godt humør, og jeg kjenner meg igjen i diskusjonene disse to menneskene har. 

Bilderesultat for de urørlige

 

The fundamentals of Caring (2016)

Denne filmen kom jeg over på netflix en lørdags kveld da det ikke gikk noe på tv-en. Filmen handler om en forfatter spilt av Paul Rodd som melder seg som pleieassistent for en gutt med Duchenne muskelsykdom, som sitter hjemme foran pc-en, mens moren jobber mye for å få endene til å møtes. Gutten sitter med drømmer om å reise rundt i USA for å se ulike severdigheter. Sammen bestemmer de seg for å realisere disse drømmene, og bestemmer seg derfor for å dra på en roadtrip som forandrer alt. I denne filmen følger vi disse to på reisen sammen, opplevelsene de deler og menneskene de møter. I likhet med filmen De urølige, er også dette en herlig feelgood film som absolutt er verdt og se 🙂 Filmen fanger oppmerksomheten min fordi den viser at ingenting er umulig hvis man virkelig bestemmer seg for noe, og ved hjelp av litt ekstra planlegging så kan drømmer bli til virkelighet. 

Bilderesultat for the fundamentals of caring norsk

 

The Theory of Everything (2014)

The theory of everything er historien om den kjente forskeren Stephen Hawking, basert på biografien “Traveling To Infinity” – My life with Stephen, skrevet av hans kone som viser deres reise samme. Dette er en skikkelig rørende kjærlighetshistorie mellom to mennesker, som viser at på tross av utfordringer er ingenting like sterkt som kjærligheten. Filmen forteller kjærlighetshistorien fra de møttes, til sykdommen begynner å vise seg, og suksessen han opparbeider seg som forsker. Filmen har vunnet flere gjeve priser og er absolutt en film som verdt og se, enten alene eller sammen med venner og kjære. 

 

Me before You (2016)

Eller Et helt halvt år som den heter på norsk, er basert på bestselger bøkene av Jojo Moyes. Filmen handler om personen Louisa som mister jobben som servitør, og i desperasjon søker hun jobben som personlig assistent for den tidligere bankmannen Will, som etter en tragisk ulykke blir lam i hele kroppen. Will  mister lysten på å leve, blir innesluttet og slipper ingen mennesker inn. I motsetningen til familien som går på tå og hev rundt han, bestemmer Louisa seg for å vise hva han går glipp av, og sammen knytter de et sterkt bånd, som er kanskje akkurat det de begge trenger. Mange tenker kanskje at dette er en skikkelig chickflick film, men dette er jeg absolutt uenig i. Ja, jeg gråt som en foss når jeg så denne filmen, men det har jeg gjort av de andre også. Derfor er dette også i likhet med de andre filmene en film jeg vil anbefale deg. 

Bilderesultat for et helt halvt år

 

Håper dette ga deg litt inspirasjon til å glemme verden litt utenfor, så kos deg med en film du også! Hvis du har sett en film du ønsker å anbefale må du gjerne si i fra til enten meg eller en av de andre i styret. Ha en riktig god kveld videre!

Med vennlig hilsen 

Ingebjørg Larsen Vogt 
Styremedlem FFMU

FFMUs planer for 2017

Nå er 2017 godt i gang, og det er styret i FFMU også. Vi har mye på planen i tiden fremover, og vi håper på å kunne skape gode minner sammen med dere. Her er en oversikt over hva vi planlegger å gjøre i 2017!

 

Klistremerker
Vi har nettopp satt i gang salget av klistremerker til å klistre på ruter til biler som parker ulovlig på HC-plasser. Om du ikke har fått med deg dette så klikk på linken under for å lese mer om det. Dette er noe vi har brukt lang tid på å lage til, og vi startet allerede i mai 2016 å planlegge hvordan vi skulle gjennomføre det. Kjøper du klistremerker av oss, så går alt vi tjener på det til Aktiv Uke, og på den måten så kan dere enkelt være med å støtte de og deres arbeid! 

http://ffmu.blogg.no/1484222802_ffmu_selger_klistreme.html


Bilde av klistremerkene vi selger. 

 

Styremøtesamling
I februar skal styret samles for sin årlige styremøtesamling, hvor vi hovedsaklig kommer til å fortsette planleggingen av årsmøtet vårt. Vi reiser også i år til Park Inn på Gardermoen. Denne samlingen er veldig viktig for at vi i styret kan bli bedre kjent, og jobbe bedre sammen resten av året. I tillegg så er det mye enklere å planlegge når vi er “face-to-face”. Jeg ser veldig frem til å møte styret igjen for en effektiv arbeidshelg! 


Bilde fra forrige styremøtesamling, hvor FFMU-bebi-Iselin stjal showet! 

 

Kurs- og årsmøtehelg
Den 31. mars så kjører vi i gang med årets kurs- og årsmøtehelg! Planlegging er i full gang, og påmeldingsfristen er 20. februar. Tema denne gangen blir “overgangen fra ungdom til voksen”, et tema vi håper treffer mange. Vi planlegger å ta opp tema som skole, jobb, bil og sosialt nettverk. Vi blir denne gangen på Scandic Oslo Airport på Gardermoen, og påmeldingsskjema finner du her: https://goo.gl/Fg2RGj

Håper at vi ses på kurs! 


Bilde fra kurshelgen i fjor, hvor Magnus Nordstrøm og Robert Harcourt var midt i en intens sjakkomgang under kveldens sjakkturnering!

 

Aktiv Uke
I sommer braker det løst, og vi setter kursen mot Spania, nærmere bestemt Solgården. Det er da tid for Aktiv Uke, hvor det kommer til å bli en knallbra uke med minikurs, utflukter, og mye annet gøy i varmen! Det blir for eksempel en ny runde med Solgårdslekene, noe som ble veldig godt tatt i mot under Aktiv Uke i 2015. Det kommer mer informasjon om dette på bloggen om ikke så lenge, samt i Muskelnytt. 

Påmeldingsfristen er 31. mars, og påmeldingsskjema finner dere her: https://goo.gl/waZQHN 


Bilder fra Aktiv Uke i 2015 fra stranddagen og flyturen nedover, med stakkars Randi med flyskrekk! 

 

Etter Aktiv Uke så ser det ut til at det blir en rolig høst, hvor det ikke blir noen arrangementer. Da senker vi skuldrene, før vi starter planleggingen av 2018! Vi håper på at dere har mulighet til å delta på arrangementene våre i 2017, og at vi møtes da. Om dere ikke har mulighet i år, så ønsker vi dere et godt år fylt med gode minner, flotte opplevelser og nye vennskap. 

Mvh
Leder, FFMU
Line Nordal
[email protected]
90291125

FFMU selger klistremerker!

Hei! 

For en stund siden publiserte vi en spørreundersøkelse på Facebook hvor vi spurte om følgende: 

“Vi i FFMU ønsker å produsere klistremerker som kan festes på biler som parkerer ulovlig på HC-parkering, og ønsker å vite hvor stor interessen er. Er dette noe DU villet kjøpt dersom det ble produsert?”

Interessen var stor for dette, og nå har vi kommet oss så langt at vi er klare for salg! Vi har også bestemt oss for at alt vi tjener på salget av disse klistremerkene går til Aktiv Uke 2017. På den måten kan dere støtte Aktiv Uke, og samtidig få klistremerker til å klistre på biler som parkerer på HC-parkering og ikke har HC-bevis.

Klistremerkene er 10 cm i diameter, og er laget av avtagbar, selvklebende vinyl, slik at de er enkle å ta av og for at det ikke skal bli problemer for de som får dem på rutene sine. 

 

Vi kommer til å selge to “pakker”.

Pakke 1. inneholder 20 klistremerker, og koster 100 kr + 20 kr i frakt. Altså 120 kroner totalt. 
Pakke 2. inneholder 50 klistremerker, og koster 220 kr + 30 kr i frakt. Altså 250 kroner totalt. 

Vi kommer til å bruke Vipps som betalingsmetode, og sender ikke klistremerkene før betaling er registrert hos oss. Vi kommer til å “be om betaling” på Vipps, slik at det bare er å godkjenne. Derfor må dere ha Vipps for å kunne kjøpe klistremerker av oss. For å kunne bruke Vipps må du ha en iPhone, Android-telefon eller en Windows Phone. Det er støtte for operativsystem iOS 7.1.2, Android 4.3, Windows Phone 8.1 eller nyere versjoner. Har du eldre versjoner enn dette, anbefaler Vipps å oppdatere operativsystemet – og Vipps, så er du i gang!

For å bestille klistremerker må dere enten sende en melding på Facebook til meg (Line Lillebø Nordal), en SMS til meg på 90291125, eller en mail til [email protected] eller [email protected]. Meldingen må inneholde deres navn, mobiltelefonnummer, postadresse og hvilken pakke dere ønsker. 

På klistremerkene står det:

Takk for at du tok plassen min! 
“Jeg skal bare..”
er ikke gyldig HC-bevis. 
Du kan få 900 kr i bot!

 

Håper at klistremerkene faller i smak! Gi oss gjerne en tilbakemelding på om dere liker designet, eller hva som kunne blitt gjort bedre 🙂 

Mvh
Leder, FFMU
Line Nordal
[email protected]
90291125