Bloggen tar pause

FFMUs blogg har vært aktiv i mange år nå. Vi har jobbet hardt for å publisere innlegg minst en gang i uka, og det har vi klart ganske bra på tross av perioder med manglende kapasitet innad i styret. Nå ser vi derimot at vi er nødt til å sette bloggen på pause på ubestemt tid. Årsaken er nettopp manglende kapasitet, og vi i styret har sett at vi bør bruke våre ressurser på andre oppgaver fremover.

Vi vet ikke når, eller om, bloggen kommer tilbake. Vi må ta det litt som det kommer. FFMU er midt i en tid der vi ser på hvordan vi skal drifte ungdomsforeningen fremover. Blant annet skal vi se på hvor og hvordan vi skal være synlig på nettet. Da vil det også bli tatt en vurdering på hva vi gjør med bloggen. I mellomtiden vil den stå på vent, fra og med i dag. Og det vil ikke komme flere nye innlegg i denne perioden.

Vi synes det er litt vemodig, for bloggen har vært en del av FFMU lenge. Men i blant må man ta slike avgjørelser. Vi håper, og tror, at dette vil gagne foreningen, fordi vi da kan bruke våre ressurser på andre områder.

Hvis du har idéer til hvordan FFMU bør vises på nettet fremover vil vi gjerne høre fra deg!

Send oss en mail: [email protected]

 

Hilsen styret i FFMU

Dater som fungerer med muskelsykdom

Dates med muskelsykdom. 

I mitt forrige innlegg skrev jeg litt om å date med muskelsykdom og hvilke erfaringer jeg har gjort på Tinder. For mange uansett om en har muskelsykdom eller ikke, kan det å finne ut hva en skal gjøre på første date være ganske nervepirrende.
Jeg har hatt mange hyggelige og noen kleine dates, men det å ha ulike aktiviteter å velge mellom gjør det lettere. Da kan du slappe av og finne noen som passer alle sine interesser. 

Middag, kino og kaffe date er klassikere som fort kan føles kunstig for alle. Det er heller ikke så lett å bli kjent i en litt stiv setting som fort tipper over til 1000 spørsmål eller jobbintervju. Så her kommer mine tips til koselige dates som fungerer når du har muskelsykdom, sitter i rullestol eller bruker hjelpemidler.

 

Hva er mine topp fem tips til en date 

  1. Finn en kul kunstutstilling eller museum i nærheten, det kan være lurt å ringe på forhånd for å sjekke at det fungerer med stol. Da kan dere se på kunsten og har lett masse å prate om rett foran dere, om daten går bra kan dere heller avslutte med en kaffe i kafeen.
  2. Vær spontan, en tur i naturen er perfekt, gjerne avslutt med å tenne bål og grille pølser. Det viktigste her er å sjekke at ruten fungerer med stol på forhånd. Og for all del ikke glem å sjekk om daten er veggis.
  3. Gå på konsert med en artist begge liker eller oppdag ny musikk sammen. Så lenge lokalet har rampe og HC-toalett, er det genialt og det kan være en morsom opplevelse å dele. Dere kan også stå nært i køen inn og hva er vel mer romantisk enn å nyte musikk i godt selskap.
  4. Lag mat sammen, det trenger ikke være så fancy men når en tilberede middagen føles det litt mindre stivt, kanskje blir det en lite konkurranse eller dere kan lære dere en ny rett.
  5. Escape room, mange av de er faktisk tilgjengelige og da får du testet teorien, er funkiser egentlig smartere enn gående. Kommer dere raskest ut? 

 

-Ingrid