Vi har fått nytt styre!

Takk for eventyret, Randi! 

Processed with VSCO with hb2 preset

For 2 år siden kom jeg inn i styret som nestleder, nervøs og liten (og søt). Lite kjent i foreningen var jeg og med medlemmene som var i den, og hadde ikke peiling på hva som skulle gjøres. Nå går jeg ut av styret, mange erfaringer rikere, og æren fortsatt intakt! Og gjett om jeg har fått mange gode venner!! Tiden har både vært lett og vanskelig, men som vi alle har kommet oss gjennom, for sammen er vi sterke!

Er det én ting jeg er utrolig takknemlig for, så er det arbeidet alle i styret gjør og systemet vi har! Det at vi har mulighet til å samle opp midler for å holde kurs så ungdommen kan møtes og læres er ubeskrivelig! Ta ikke dette for gitt, for 600,- som egenandel er sååå lite i forhold til hva et slikt opphold faktisk koster!

Jeg er også takknemlig for tryggheten slike møter gir meg. Det å ikke føle seg alene er en fantastisk følelse, og jeg oppfordrer alle de som har muligheten til å dra på slike kurs, til å dra! Du kommer ikke til å angre, for det gjør i hvert fall ikke jeg! Disse møtene skaper minner for livet og sterke band!

Det blir nok ikke det siste dere ser av meg, for jeg har planer om å delta på alle kurs i fremtiden. Hvem vet, kanskje jeg får lengsel og kommer tilbake i styret?

 

 

Velkommen til styret, Kine!

Hei og hopp!

På årsmøte 1.4.17 ble det valgt nytt styre i FFMU og det ble ikke mange forandringer i styret. Den eneste forandringen er Randi som takker for seg som nestleder etter en jobb vel utført og jeg (Kine) ble da valgt inn som ny i styret og skal tre inn i vervet som nestleder, noe som jeg er spent på men gleder meg mye til!

Siden jeg er helt ny i styret så tenkte jeg at det kan være greit at dere får bli litt kjent med meg. Så dette er meg:

Mitt navn er Kine Lyngås, jeg er 24 år og bor på et lite tettsted som heter Nesna som ligger på den vakre Helgelandskysten i Nordland.  Jeg har vært medlem i mange år, men har dessverre ikke vært så veldig aktiv noe som skal endres på.

Til daglig er jeg student og studerer til å bli lærer, i tillegg til at jeg jobber som vikar på en barneskole. I løpet av min studietid har jeg vært aktiv i forskjellige råd og utvalg, og har også vært med i diverse styrer. Dette er erfaringer jeg håper kan være nyttige for styret i FFMU.

Ellers i min hverdag liker jeg å bruke tid på både lesing av bøker, se filmer og spille brettspill med gode venner. Jeg har også en liten lidenskap for drama og teater, både som publikum, skuespiller og back-stage personell. Jeg er med i det lokale teaterlaget og liker å tilbringe tid med teaterglade mennesker. Med andre ord liker jeg å leke og ha det gøy med sammen andre 🙂

Så da vet dere litt mer om meg og min hverdag . Dere kommer nok til å høre mer fra meg etter hvert og da kan vi bli bedre kjent.  

Legger også ved et bilde av meg slik at dere kan legge et ansikt til personen 🙂


 

Snakkes!

 

Kine Lyngås
Nestleder FFMU
[email protected]

FFMUs “Overgang fra ungdom til voksen” kurshelg m/årsmøte 2017

Helgen 31. mars til 2. april 2017 var mange av FFMUs medlemmer samlet til kurshelg hvor temaet var “Overgang fra ungdom til voksen”.

Et av ønskene våre for kurset var å samle flere av de yngste medlemmene våre, det tror jeg vi greide bra. Vi ble flere påmeldte enn vi har vært de siste årene og vi fikk samlet FFMUere fra hele alderspennet, da yngste var 15 år og eldste snart 35 år.

Vi startet helgen med en bli kjent lek, ved at to og to skulle fortelle hverandre om seg selv og så presentere sin partner for alle de andre. Det så ut til å bli en vellykket lek hvor mange pratet med andre de ikke kjente fra før.  

Temaene for foredragene var varierte og dekket mye av det muskelsyke ungdom ønsker å vite mer om. Alt fra om skole/utdanning, BPA, kjøpe bolig, bil og familieliv. Vi hadde en blanding av foredragsholdere fra instanser som NAV og egne medlemmer som delte sine erfaringer og kunnskap.

Gjennomføringen av årsmøte gikk raskt og effektivt med en dyktig og engasjerende møteleder i fra FFM, styreleder Tone Torp, men hennes forsøk på aprilspøk ble nok litt for raskt avslørt.

På kveldene ble det spillturnering, med Quizkonkurranse på fredag og Aliasturnering på lørdag. De aller fleste deltok begge kveldene og stemningen var bra, selv om det tok litt tid før vi kom igang.

BSXBCECgLBK

Vi avsluttet søndag med en god evalueringsrunde, hvor vi i styret fikk mye nyttig tilbakemelding som vi skal ta med oss videre i vår jobb med å gi våre medlemmer spennende og interessante kurs.

Vi har ved de siste kursene ført en statistikk på om deltakerne var fornøyde med kurset. Alle fikk på fredag en lapp hvor de skulle skrive ned det de ønsket å få svar på i løpet av helgen. På søndagen skulle de svare på om de følte de fikk svar eller ikke ved å krysse av “ja”, “delvis” eller “nei”. Slik ble det denne gangen:

Ja: 90 %

Delvis: 10 %

Nei: 0 %

Dette er et resultat vi er veldig godt fornøyd med.

 

Kurset ble etter min mening en stor suksess, og jeg ser frem til resten av 2017.

 

Mvh

Økonomiansvarlig, FFMU

Karin M Dons Ranhoff

[email protected]

90171263

Funksjonshemmet minutt for minutt – et realitykonsept fra virkeligheten!

I Regi av Unge funksjonshemmede og Bacalao Preformance Company deltok jeg, varamedlem i FFMU Mulan Friis, Lin Christine Solberg fra Aktiv Uke 2017-komitéen og Johannes Loftsgård som noen kanskje kjenner fra TV2-serien FML i et skuespillprosjekt som heter funksjonshemmet minutt for minutt. Skuespillet er en forstilling  av og om funksjonshemmede, men skrevet av Morten Lorentzen.  Den handler om to funksjonshemmede deltakere i et realityshow i et møte med storsamfunnet der de ønsker å bli tatt på alvor av samfunnet. De må kjempe mot hverdagsdiskriminering, møte med helsevesen, arbeidsliv, byråkrati og dagliglivet generelt. Ting er satt veldig på spissen. Gjennom satire og sårbarhet ble man introdusert for en kveld som etterlot mye inntrykk, tanker og forhåpentligvis endret tankene til de som så på. Innslagene bygger på historier som er sendt inn av funksjonshemmede selv, satt sammen til en revy, og gjort om til en teaterforestilling. Forestillingen ble vist for publikum i Unge funksjonshemmedes sine lokaler helgen 24 – 26 i Oslo, og ble en kjempesuksess. Vi fikk masse medieoppmerksomhet, og fikk kjenne på kjendistilværelsen i form av radiointervju, avisoppslag og opptreden på God Morgen Norge.

Det krevde mye forberedelse, og forhåpningene om at det skulle bli bra gikk virkelig over all forventning. Jeg visste ikke helt hva jeg gikk til eller hva jeg skulle forvente, men opplevelsene jeg sitter igjen med nå er absolutt helt fantastisk. For meg personlig ble det mer enn bare et skuespill. Det ble en reise som handlet om aksept, forståelse, muligheter og vennskap som både ble dannet og som ble sterkere. Jeg ble kjent med nye sider av meg selv. Det å ha vært med på et sånt prosjekt har forandret synet mitt på det å ha en muskelsykdom. Tidligere så rømte jeg litt fra det, eller skjulte det litt for de som ikke kjente meg, men dette har fått meg til å akseptere at det er en del av meg, så derfor er det bare å brette opp armene og gjøre svakhet om til styrke. Omfavn det og gjør det til en del av deg. Fordommer som samfunnet har av funksjonshemmede, er basert helt og holdet på uvitenhet. Vi mennesker er de vi er, uansett. Derfor er det ikke viktig hva samfunnet mener, så lenge du er fornøyd med deg selv. For meg har det alltid vært en drøm å spille skuespill, og å danse. Dette har jeg gjort nå, og vil tipse deg også om å følge drømmene dine hvis det er noe du har lyst til å gjennomføre.

Forestillingen kan dessverre ikke sees på internett, men vi er veldig interesserte i å fortsette å fremme budskapet, så hvis du kjenner noen som kan ha interesse av å se forestillingen, eller om du kjenner noen som trenger et underholdsbidrag under et arrangement, så gi meg beskjed. Vi tar nemlig på oss oppdrag! 🙂 

Med dette så ønsker jeg alle sammen en riktig god påske, og nyt våren 😀

Med vennlig hilsen 
Ingebjørg Larsen Vogt 
Styremedlem FFMU