Ambassadørene – en spretten gjeng uten hoppet

Holde foredrag som er skreddersydd for dem som leiger oss inn, å ønske velkomne 15 åringer og nyinnmeldte til foreningen, og ikke minst å lage liv og røre på tilstellninger –
er i all hovudsak det ambassadørene gjør.

“Det er kanskje ikke alle som vet hva vi gjør, men det gjør vi. Vi føler det vi gjør er viktig.”

 

Ambassadørene startet november 2013 med sitt arbeid. Etter et møte på Gardermoen var vi 6 utvalgte ambassadørene engasjerte til å starte arbeidet. Vi skrev da foredragene våres. Siden den tid har prosjektet utviklet seg mye.

Vi er alle vandt til å tilpasse oss, men når du sitter der på et møterom med en gjeng du skal arbeide med, så blir det spenning. Spenningen varte i ca. 5 minutter, og etter at den forsvant så tok vi det første skrittet fremover. Etter noen foredrag og ris/ros, så fant vi fort ut hvem som hadde lettest for og snakke om hva, og hjalp hverandre med å forbedre foredragene.

Vi fordeler foredrags-emnene slik at de som kan mest om det med å leve med en muskelsykdom, holder foredrag om det, og de som kan mer om det å leve med personer med en muskelsykdom, holder foredrag om det. På den måten blir foredragene best mulig for de som vil høre. Per dags dato har tre av oss Ambassadørene holdt foredrag på Frambu og Rikshospitalet. De vi holder foredrag for er andre muskelsyke, foresatte, søsken, elever, studenter, og fagpersoner innen helse og sosial.

Vi startet som en gjeng med ukjente fjes hvor ingen av oss visste hvilket vennskap vi skulle bygge opp sammen, eller hva slags utfordringer vi skulle møte på veien. Ambassadørene er et prosjekt som har tatt både tid og krefter av enkelte, men samtidig så har vi som ambassadører vokst både innan og utad som gruppe. Det er kanskje ikke alle som vet hva vi gjør, men det gjør vi. Vi føler det vi gjør er viktig.

En av våres viktigste oppgaver er å ønske velkommen til forening til de som blir 15 år, og andre ungdommer som er nyinnmeldte. Dette anser vi som en veldig viktig oppgave med tanke på at de vi ønsker velkommen nå, er de som kommer til overta FFMU når vi blir eldre. Og deretter overta FFM når vi blir mye eldre. Det er kanskje en klisjè å si at de er fremtiden, men de er jo det!

Dette var jo i utgangspunktet en del av prosjektet “Hva skjer`a”. Det var et 2-årig prosjekt som endte i 2014. Etter det så ble Ambassadørene underlagt FFMU. Hvordan vi Ambassadørene blir brukt i tiden fremover får tiden vise, men vi er fortsatt motiverte og “ready to roll”!

 

Våre ambassadører består av følgende:

 • Kristoffer Pedersen Brede (1994) fra Bergen
 • Jan Steinar H. Løe (1990) fra Steinkjær
 • Line Nordal (1995) fra Vanylven
 • Svenn-Olav Frogner (1981) fra Sarpsborg
 • Camilla Hansen (1995) fra Bergen
 • Kristina Nøkleby Nilsen (1989) fra Gjøvik

 
Dersom det er noe du lurer på, kontakt oss på ambassadø[email protected]

Skrevet av
Kristoffer Pedersen Brede
[email protected]
45288087

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg