Mat som er lett å lage!

Godt nyttår alle sammen!

2016 har kommet, og hverdagen er i gang for de fleste. Det betyr for mange å komme inn i rutiner med å spise sunnere mat, og starte på den årlige slankingen. Vi som er muskelsyke er i mange forskjellige situasjoner, og trenger også å spise sunt. Men det vi kanskje trenger mer enn det, er å kunne lage lett mat. Ikke lett som i mat med lite kalorier, men lett – som i mat som er enkelt for oss å lage slik at vi kanskje kan lage den med mindre hjelp fra assistenter, evt. helt selv. Det gjør noe for selvfølelsen vår å kunne lage vår egen mat. Jeg er en person som er veldig glad i å lage mat, og vil gjerne gi dere mine tips for å lage lett mat. Jeg kommer til å gi dere 2 oppskrifter, med tips for å lage det på lettest mulig måte.

 

Tortillas med skinke og ost
Dette er noe som kan lages til frokost, lunsj eller middag. Passende for det meste, og smaker nydelig! Lett og godt!

For denne oppskriften trenger du:
Små tortilla-lefser
Kokt skinke
Oppskjært ost
Flytende margarin

  1. Det første du gjør er å finne frem en stekepanne. Dette er nok det tyngste du kommer til å gjøre i denne oppskriften. Dersom du har en stekepanne som er lett i vekt, så bruk den! Jeg har ikke det, så jeg bruker å be assistenten min sette pannen på stekeplaten før hun drar hjem for dagen når jeg vet jeg skal lage dette. Jeg lager maten min selv, da jeg synes dette er veldig gøy, og det er noe jeg fortsatt får til. Men når du har pannen på platen, så setter du platen til medium varme, og tar litt smør på pannen, og lar det smelte. Jeg bruker flytende margarin, da dette er enklere å få i pannen enn om jeg skal ta ut en tung smørpakke og skjære fra den.
  2. Mens du venter på at pannen skal bli varm, legger du en tortilla-lefse på et fat, og dekker hele med ost. Jeg bruker ferdig oppskjært ost, da jeg ikke klarer å skjære eller raspe selv. Legg så et lag med skinke på hele. Så dekker du med et lag til med ost (om du er glad i ost), og legger en ny lefse oppå. Dersom du ønsker å bruke noe annet en skinke eller vil ha mer smak, så kan du bruke bacon, eller bruke forskjellige krydder. Gastromat f.eks.
  3. Nå når pannen er varm, så legger du lefsen på og lar den stå noen minutter til osten starter å smelte, og undersiden får en fin, gyllen farge. Da snur du den og steker på andre siden.
  4. Ta den flotte maten din av platen, på et fat og NYT DEN! 🙂




 

 

Fisk, stekte potetbåter og kokte gulrøtter
Dette er et sunt og godt måltid, som er mye enklere å lage enn man skulle tro!

For denne oppskriften trenger du:
Hvit fisk, jeg bruker torsk
Smårettsbacon
Små poteter
Babygulrøtter
Olje
Flytende margarin (kan sløyfes)

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Det første du gjør er å vaske potetene dine. Det er enklest om du finner noen små poteter, da de er mindre i vekt, og lettere å skjære opp. Jeg vasker mine ved å legge dem i en sil og la vann renne over. Ta en skje og rør litt om slik at alt blir vasket. Legg de på en skjærefjøl og skjær de i 4, slik at de blir potetbåter. Du trenger ikke å ta av skallet.
  3. Legg de i en bolle og hell ojle over, og rør rundt. Krydre med salt, pepper og evt. oregano.
  4. Jeg steker denne retten i en paiform, da denne er veldig lett. Jeg har kjøpt min på Åhlens. Det du gjør er at du legger smårettsbacon midt i pannen, og legger fiskestykket ditt oppå, og legger potetbåtene rundt. Ta litt salt og pepper på fisken, og sett det i ovnen. Stek i ca 30 minutter. Kok i tillegg gulrøtter. Jeg bruker babygulgrøtter som er ferdig vasket og skrellet, så jeg slipper å skrelle selv. Jeg liker ikke gulrøtter spesielt godt, så jeg må koke de med litt smør for at jeg skal like de. Et lite tips for andre som meg som ikke er så flink til å spise grønnsaker som de burde være 🙂
  5. Bon Appetit!


Har noen av dere oppskrifter til noe som er lett å lage? Vil dere dele de med oss? Send til oss på mail eller Facebook!

Mvh
Leder, FFMU
Line Nordal
[email protected]
90291125

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg