Vi har vært på Landsmøte!

Landsmøtehelga er gjennomført og vi ungdommene hadde det helt topp! En stor del av styret vårt deltok: Malin, Tonje, Kine, Ingebjørg og Linda, og vi storkoste oss da vi fikk være litt samlet. Er det en ting vi føler når vi henger med de (litt mer) voksne FFM-medlemmene, så er det at vi er i trygge hender. Lurer vi på noe, så kan vi bare spørre omtrent hvem som helst. Vi to, Malin og Tonje, deltok på landsmøte for første gang nå, så vi var temmelig uvitende om det meste. Vi stilte mange rare spørsmål gjennom helga (Malin, snakk for deg selv, ikke si “vi”), men det virket ikke som om noen ble oppgitte over det – og det er vi glade for! Vi vil jo lære, og da er det fint å kunne spørre om det vi lurer på og få svar fra noen som faktisk vil lære oss.

Og er det noe helga var fylt med, så var det lærdom! Både kursene, selve landsmøtet og alt det sosiale imellom har lært oss utrolig mye. Det første kurset handlet om likepersonsarbeid, og her kan vi si at de fleste av oss i FFMU-styret ble engasjerte og nysgjerrige. Vi vet i hvert fall at det vil dukke opp noen nye likepersoner i styret vårt etter hvert. Vi hadde også et kurs om organisasjonsarbeid og en innføring om de nye GDPR-reglene, og der kom det også en del nyttig informasjon.

Deretter var det tid for at utstillerne skulle presentere seg. Her var det flere bpa-leverandører som fortalte om sitt arbeid, men jeg og Tonje kan dessverre ikke fortelle mer om denne delen, for vi var ikke der da dette foregikk. Vi hadde fått forespørsel om å være med på en arbeidsgruppe som skal starte opp, så vi var derfor på et møte akkurat under denne presentasjonsrunden. Men vi var jo flere fra styret der den helga, så Kine og Ingebjørg gjorde en god jobb da. De to presenterte klistremerkene våre og fikk solgt litt. Så ingen kan si at vi i FFMU-styret ikke kan være effektive og få gjort flere ting samtidig!

Etter å ha fått i oss en god lunsj var tiden inne for å sette igang med landsmøtet. Her gikk vi ungdommene gjennom en god del blandede følelser: Engasjement (dette er gøy!), forvirring (noen «hva prater de om?»-øyeblikk), en smule stolthet (av å få ha stemmerett i viktige saker), fortvilelse (hvorfor ga de ikke oss barna is først? Barn liker ikke å vente på sånt!), litt kjedsomhet (beklager, men vi unge er ikke så tålmodige), panikk (de andre i styret tvang lederen, Malin, til å snakke i mikrofonen, noe som gjør at hun nesten svelger tunga i skrekk), lykke (over å ha overlevd å prate i mikrofonen), en god del aha-øyeblikk (åååja, er det dét det betyr!), og til slutt en «kan vi bare bli ferdige?»-følelse (barna måtte skikkelig tisse!).

Tre og en halvtime med så store sprang i følelsesregisteret gjorde oss helt utkjørte, så her var det deilig med en pause før middag. Noen av oss valgte å ligge på senga å stirre på en edderkopp i taket (og nesten få hjerteinfarkt når den slapp seg ned og landet i sengetøyet!), mens andre igjen fikk besøk av venner og brukte tiden på å være sosial.

Og det å være sosial er jo det det meste av tiden går til i løpet av en sånn helg. Vi møter gamle bekjente, vi blir kjent med nye folk og vi prater og disktuterer. Når vi i FFMU-styret var samlet, så gikk kjeften i ett. Vi har tydeligvis utrolig mye å prate om, både underveis i møtene/kursene, på quiz, under måltidene og egentlig hele tiden. Kveldene tilbrakte vi enten ute i godværet med en kald drink i hånda, eller inne i sofaen i baren der et par mobiler ble sendt rundt med full tilgang til eierens Tinder-profil. Ingen endte opp med en hot date, men da har vi et mål for neste gang i samles!

I løpet av denne helga lærte og opplevde vi mye. Vi mottok en flott jubileumsgave (tusen takk!). Og vi var også så heldige å få høre Torill Knutsen-Øy fortelle om livet sitt i både motgang og medgang. Det var inspirende på mange vis, og flere av oss endte opp med å kjøpe boka hennes. Vi er strålende fornøyde med denne landsmøtehelga og vi gleder oss allerede til neste gang.

Takk for at vi fikk være med, og takk for at dere alle inspirerer oss til å ville gjøre en god jobb i FFMU!

Skrevet av Malin F. Pedersen og Tonje Larsen

2 kommentarer
    1. ❤️👍Trevligt blogginlägg, härliga bilder från mötet. Jag ser att du hade mycket roliga, vackra- lyckliga människor. 😍 Jag hälsar alla, din Liz 😘

    2. Høres kjempe koselig ut. Kjempe gøy å lese om innleggene du poster på bloggen din. Ta gjerne en titt innom min blogg 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg