5 enkle matoppskrifter for assistenter

Hei alle sammen som leser bloggen vår! Vi i FFMU håper at du og dine har hatt en fin start på det nye året. Vi tenker å starte bloggen med blant annet noen superenkle og gode matoppskrifter som er lette for assistenter å få til. Noen assistenter er kanskje ikke vant til å lage så mye mat i hjemmet. Andre skal kanskje ha orden på ting i tillegg til å gjøre andre oppgaver samtidig, og det er derfor vi har samlet disse oppskriftene, for å hjelpe medlemmene våre og deres assistenter. Kanskje ser du noe som frister?

 

Muffins/Cupcakes

Disse er superenkle og røres sammen på 10 minutter! Her blir det lite søl i og med at røren er litt tykk slik at det er lettere å ha kontroll. Muffinsene, eller Cupcakesene er utrolig saftige og kan pyntes slik man ønsker det. 

 

Ingredienser: 

250 g smør

4 dl sukker

4 store egg

2 dl melk

6 dl hvetemel

3 ts bakepulver

1 ts vaniljeessens

 

Fremgangsmåte hentet fra detsoteliv.no:

 

Pisk smøret mykt. Tilsett sukkeret og pisk i ca 3 minutter til du får en meget luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen og pisk godt mellom hvert. Pisk inn vaniljeessens. Sikt sammen mel og bakepulver. Bland dette inn i smørkremen vekselsvis med melken. Bruk mikser, men ikke pisk lenger enn nødvendig for å få deigen godt blandet.

 

Ha papirformer i muffinsbrett. Fordel deigen i formene til de er ca 3/4 fulle. Stek midt i ovnen ved 175°C i 20-25 min. Avkjøl muffinsene i formen i 15 min. Løsne dem forsiktig og ta dem ut av muffinsbrettet. La de bli helt kalde.

 

Etter at muffinsene er stekt og blitt kjølige pleier jeg å blande 1dl svak kaffe med 2-4SS sukker. Dette gjør at muffinsene blir enda mer saftige og søte. Pynt gjerne muffinsene og gjør dem om til cupcakes, altså minikaker. 

 

Fløtegratinerte poteter

Serveres som siderett, eller bare spis den som den er! Fløtegratinerte poteter er myke å tygge og for oss med muskelsykdommer er det bra at vi får litt ekstra fett. 

 

Ingredienser:

Poteter

Kremfløte

Salt og Pepper

Ost

 

Fremgangsmåte:

Kutt opp potetene i skiver. Legg de skivedelte potetene i en ildfast form og hell over fløten. Krydre med litt salt og pepper. For å gjøre de fløtegratinerte potetene litt mer spennende kan man ha oppi løk og andre grønnsaker. Det som er så fint er at man selv kan mikse og bestemme selv, for det skal mye til for å ødelegge denne retten.

 

Stek formen med fløtegratinerte poteter i ovnen på 200° C i ca. 30 minutter.  Legg ost på toppen og stek videre i ca. 20 minutter til osten har smeltet og fått gyllen farge.

 

Server slik som den er, eller med noe annet tilbehør som for eksempel kjøtt, eller fisk. 

 

Jordbærfromasj

Denne superenkle desseren liker store og små! Serveres i små dessertskåler eller en stor skål eller kakeform. Desserten passer perfekt når du føler for å være litt sunn!

Ingredienser:
En pakke frosne jordbær( ca 400g)

To pakker jordbærgelé

To små fløter

 

Fremgangsmåte:
Tin jordbærene og ha dem i en kjøkkenmaskin. La kjøkkenmaskinen røre sammen jordbærene. Lag gelé med halvparten av vannet som står på pakken. Hell geléen over i jordbærene og tilsett fløten. La kjøkkenmaskinen røre dette godt sammen, og hell røren over i formen du måtte ønske. La den stå kjølig til den er stiv, eller over natten.  

 

Hjemmelaget iskrem

Denne er kjempegod, og du kan legge til akkurat den smaken du vil. Sjokolade, forskjellige bær/frukt, vaniljeekstrakt, eller du kan finne opp din helt egen smak. Det et bare å prøve seg fram.

Ingredienser:

3 dl kremfløte

3 egg

3 ts vaniljesukker

1 dl sukker

En smak

Fremgangsmåte:

Lag krem av vaniljesukker og kremfløte. Lag eggedosis av egg og sukker. Bland lett eggedosis og krem og smak og ha i en boks e.l. Sett i fryseren (gjerne over natten)

 

Super enkel pastasaus

Denne superenkle pastasausen passer til alle pastatyper og man kan blande inn kjøtt om man ønsker det. Alle liker denne sausen!

 

Ingredienser:
Hakkede tomater på boks

Kremfløte eller helmelk

Finhakket løk

Salt og pepper

 

Fremgangsmåte:
Ha de hakkede tomatene oppi en kjele og bland inn fløte eller melk til ønsket konsistens. Rør godt og smak til med løk salt og pepper. La det småkoke i ca 30 minutter eller til du skal spise. 

 

Vi i FFMU ønsker deg lykke til og håper det smaker!

Skrevet av Tonje

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg