5 ting du kan gjøre på nasjonaldagen!

Nå nærmer det seg 17 mai seg veldig og vi i FFMU vet at det ikke alltid er like enkelt å f.eks hoppe rundt i sekk eller springe rundt å ha potetløp. Derfor har vi samlet 5 aktiviteter du kan gjøre sammen med de du feirer nasjonaldagen med! 

 

 

 

 

 

 1. Sprettball i bøtte

Dette er en lek som passer for alle. Sett opp bøtter og nummerer dem med poeng. Det gjelder å kaste sprettballer i bøttene og få mest poeng. Sprettballer finnes i alle former og tyngde, det gjør at de fleste muskelsyke klarer å kaste. I tillegg kan du sette bøttene på avstander som du og dine er komfortable med, om det er 50cm eller 5m spiller ingen rolle. Da en sprettball kan sprette i alle retninger.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Vannballong-løp

Det samme som potetløp, bare at du fyller vannballonger med vann. Vann er lettere enn poteter og skulle skjeen bli for tung, kan du bytte skjeen ut med en plastikkskje. Da er det også mulig og holde den med munnen, for å kunne manøvrere rullestolen. Dette har vi i FFMU gjort på i Aktiv Uke, og alle hadde det supergøy!

 

 

 

 

 

 

3. Quiz om Norge

Quiz er som ofte noe kan ta del i, da alle kan litt og kan bidra. Ha en quiz om Norge og hvorfor vi feirer 17.mai!

 

4. Skattejakt

Lag en liste over ting som er mulig å finne i nærområdet eller i huset. Det kan f.eks være en blå sokk, en sandal, en stein, bilde av naboen sitt hus, osv. Så gjelder det å bli først ferdig med å finne alle tingene på listen. Dette er en god lagaktivitet som virkelig setter konkurranseinstinktet i gang! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5. Bingo

Ha noen morsomme eller gøye premier og spill bingo. Hvis du ikke har et bingo-sett tilgjengelig, så kan du lage et selv. Skriv tall fra 1-100 og print ut bingoark fra nettet. Så er det førstemann til å få 5 på rad som gir premie. Du kan ha flere omganger og flere premier, slik at mange har muligheten til å vinne premie. Pakk gjerne inn premie, slik at det er et mysterium hva man vinner.

 

 

 

 

Vi håper at selv om korona fortsatt setter en stopper på en vanlig 17.mai, at du får en fin feiring av nasjonaldagen vår! 

Skrevet av Tonje

 

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg