Make a wish får ønsker oppfylt!

Har du hørt om organisasjonen “Make A Wish”? Da synes vi dette er noe som DU burde lese! For et lite engasjement kan bety så mye for barna som Make A Wish tar hånd om! Tonje som sitter i styret for FFMU er også frivillig for organisasjonen og vi synes deres arbeid er veldig bra!

Make A Wish er en frivillig organisasjon som arbeider for at barn med en dødelig sykdom eller diagnose skal få oppleve en drømmedag som gjør at de får muligheten til å glemme sykdom og død. De får en dag til å få motivasjon og lyst til å kjempe videre. Øyeblikk som barnet og familien kan leve lenge på!

Dagene blir ikke bestemt av barnet selv, men av frivillige som etter å bli kjent med barna steller istand ett fantastisk ønske. Et ønskebarn må meldes inn av lege eller annet helsepersonell eller familie / venner av barnet med dokumentasjon på sykdom. Dette fordi det skal være litt spennende å være et ønskebarn!

“Stiftelsen Make-A-Wish Norge er en del av den globale Make-A-Wish® Foundation. Opprettelsen av Make-A-Wish startet i USA i 1980, etter oppfyllelsen av et helt spesielt ønske fra en syv år gammel gutt med leukemi i Phoenix, Arizona.

Den vesle gutten, Chris Greicius, hadde en drøm om å bli politimann, men hans nærmeste visste at dette var noe han aldri kom til å få oppleve. Hans mor, nære venner og lokale politifolk, tok derfor et initiativ i samarbeid med myndighetene i Arizona, og innvilget Chris sitt store ønske på en helt spesiell måte. Med en skreddersydd uniform, hjelm, skilt, og helikoptertur, ble dette en uforglemmelig dag for Chris og alle rundt ham.

Det ble et lyspunkt i en vanskelig tilværelse, som skulle vise seg å leve videre selv etter at Chris døde. Etter å ha sett effekten av å oppfylle dette ønsket, bestemte de involverte seg for å forsøke å videreføre innsatsen med å bringe håp, styrke og glede til andre barn i en lignende situasjon. Deres enkle idé har siden ført til en jevn vekst i verdens største organisasjon for ønske-oppfyllelser, som nå opererer i omlag 50 land.”  Hentet fra makeawishnorge.no

 

Tonje synes det å kunne hjelpe til med å oppfylle et ønske er veldig givende. Hun har ikke fått tatt del i så veldig mye, men håper at etter korona at det kan bli mer på agendaen.

“Jeg vet selv hvordan det er å ligge på sykehuset og kjede meg, så å gi dem en uforglemmelig opplevelse er noe barna lever lenge på” Forteller Tonje og legger til at hun ønsker at flere får øynene opp for organisasjonen.

“Bare det å bake en kake kan være noe å bidra med“

Vi i FFMU håper flere av våre medlemmer som ønsker å være frivillig kanskje vil vurdere å velge Make-A-Wish da også vi vet at det er lettere å stå sammen! Vi vet at det er de små øyeblikkene som teller og det er ikke lett å stå på videre om man ikke har noe som motiverer! Les mer på nettsidene makeawishnorge.no for å bli frivillig eller andre måter du kan hjelpe til på

 

Publisert av Tonje Larsen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg