Påskeaktiviteter du kan gjøre med familien !

Er du gått tom for ideer om hva du kan finne på, nå som du er så mye hjemme? Fortvil ikke ! Vi i FFMU har funnet 5 spennende aktiviteter som du kan gjøre alene eller sammen med de du har rundt deg. Vi håper du blir inspirert ! 

 

Utfordrings-egg

Dette er et slags vil du vedde eller nødt eller sandhet spill og du kan også lage det til et spørrespill. Du trenger små plastikkegg som er delbare slik at du kan legge lapper inni med utfordringer eller spørsmål. Hvis alle skriver 5-10 lapper hver kan alle delta uten å vite svarene på alle lappene. Man trekker et egg etter tur.

 

Så karse i eggeskall eller melkekartong 

 

 

Karse er faktisk veldig undervurdert! Karse er det perfekte krydderet til supper og brødskiven. Orker du ikke styret med å dele et egg i to og ta ut innmaten kan det bli veldig fint med karse i en malt melkekartong som er delt slik at den blir en liten potte. Karse kan man kjøpe i masse små frø på matbutikk eller plantebutikk.

 

 

 

 

Farget egg til frokost 

Hva med å gjøre noe som er fargerikt og gøyalt ? Visste du at du kan fargelegge skallet på egget med å koke dem sammen med naturlige råvarer. For eksempel kan

du ta rødbete i vannet sammen med eggene for å gjøre skallet rosa. Eller skallet av en gul løk for å gjøre egget gult. Ingen av råvarene kommer igjennom skallet og lager dermed ikke noe smak. Se på bildet under for å se hva du kan bruke til de ulike fargene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Løs påskegåter

På nettet finnes det mange ulike påskegåter eller som noen kaller det påskenøtter. Løs de sammen med noen du er med for en spennende aktivitet. Om man er flink i engelsk finnes det et større utvalg ved å søke på “crime mystery to solve” . Lykke til!

 

Påskekryssord

Kryssord kan man løse alene eller med hjelp av hele familien! På linken under kan du finne flere påskekryssord som er gratis.

https://www.gratiskryssord.no/kryssord/kategori/paskekryssord/

 

Påsken handler som alle høytider om å tilbringe tid med de rundt deg og slappe av. Vi i FFMU håper du får en fin påske selvom den kanskje ikke blir som en vanlig påske.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg